Veldhoven Midden ontbijt met de burgemeester

13 november 2017

Op donderdag 9 november 2017 vond wel een heel bijzonder ontbijt plaats voor Basisschool EigenWijs en SBO De Verrekijker in de MFA Midden. Want wanneer zit de burgemeester nou aan de ontbijttafel?Waarnemend burgemeester van Veldhoven, mevr. Letty Demmers en beleidsmedewerker mevr. Julia Wellershaus schoven op donderdagochtend 9 november aan bij de beide scholen van Veldhoven Midden voor het Nationaal Schoolontbijt. In groep 4A van Basisschool EigenWijs startten zij met het ontbijt en vervolgens namen twee leerlingen van SBO De Verrekijker hen mee naar een van de Bovenbouwgroepen. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en genoten ze samen van al het lekkers.

Er was genoeg te kiezen voor een gezond ontbijt: brood, speltwafels, glutenvrije crackers, halvarine, 30+ kaas, smeerbare kaas, fruitstroop, aardbeienjam, halfvolle yoghurt, cruesli, halfvolle melk, thee, komkommers, appels en mandarijnen. Burgemeester Demmers onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. 

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Het thema van deze editie is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Nationaal Schoolontbijt laat op allerlei manier zien hoe leuk, lekker en makkelijk het is om de dag goed te beginnen. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Veldhoven Midden

Sterrenlaan 5
5503 BG Veldhoven

T: 040-25 34 527
E: admin.veldhovenmidden@veldvest.nl

© Veldhoven Midden
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven
Telefoon: 040-25 34 527, E-mail: admin.veldhovenmidden@veldvest.nl