Basisschool EigenWijs steunt Sint Maarten

18 december 2017

Begin september van dit jaar is het eiland Sint Maarten zwaar getroffen door orkaan Irma. Het eiland heeft erg veel schade opgelopen. Veel scholen zijn inmiddels weer open, maar hebben ernstig te kort aan leermiddelen. Basisschool EigenWijs reikt hierbij een helpende hand.  In september hebben wij ons actuele leesaanbod onder de loep genomen en gesaneerd. Er zijn heel veel boeken afgeschreven, die vervangen zijn door een nieuw, gemoderniseerd leesaanbod. Tijdens een tweedaagse boekenmarkt, begin oktober, hebben ouders en kinderen van de school voor thuisgebruik de oude boeken kunnen kopen voor een mooi prijsje.  

Via de organisatie Stay Strong SXM zijn wij in contact gekomen met vrijwilligers die ervoor zorgen dat goederen naar Sint Maarten verscheept kunnen worden. Zo hebben wij 25 verhuisdozen kunnen vullen met afgeschreven, maar nog goede boeken en deze via de organisatie naar Sint Maarten kunnen sturen. De boeken gaan daar naar de verschillende scholen op het eiland. De boeken die overblijven gaan naar de plaatselijke bibliotheek.  

Het is een mooie gedachte dat wij als Basisschool EigenWijs op deze manier onze boeken kunnen inzetten als gift voor dit getroffen gebied. 

 

Veldhoven Midden

Sterrenlaan 5
5503 BG Veldhoven

T: 040-25 34 527
E: admin.veldhovenmidden@veldvest.nl

© Veldhoven Midden
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven
Telefoon: 040-25 34 527, E-mail: admin.veldhovenmidden@veldvest.nl