Kinderboekenweek 2018

04 oktober 2018

Elk jaar in oktober is er een Kinderboekenweek waarbij een thema centraal staat. Dit jaar start de Kinderboekenweek 2018 met het thema: ‘Vriendschap’ op woensdag 3 oktober en duurt tot en met zondag 14 oktober.  Het motto is Kom erbij!BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

In de periode van 3 oktober tot en met 14 oktober wordt er in alle klassen extra aandacht besteed aan boeken en lezen. Het leesplezier staat hierbij voorop. Het is belangrijk dat kinderen veel lezen en het is natuurlijk het beste als zij dit met veel plezier doen! De opening van de Kinderboekenweek heeft voor alle groepen op een bijzondere manier plaatsgevonden. Daarna ging iedereen met veel plezier met lezen aan de slag!

U kunt ook thuis de leesontwikkeling en het leesplezier van uw kind stimuleren. Een verhaaltje voor het slapengaan voorlezen is een gezellig momentje samen, maar ook een goede manier om de woordenschat van uw kind uit te breiden en het leesplezier te bevorderen. Gezellig samen boeken lenen in de bieb is ook een leuke activiteit. Alle basisschoolleerlingen kunnen bij de bibliotheek een gratis abonnement aanvragen en daarmee leuke boeken lenen om uit voor te laten lezen, om plaatjes in te bekijken of om zelf te lezen!

 

 

Veldhoven Midden

Sterrenlaan 5
5503 BG Veldhoven

T: 040-25 34 527
E: admin.veldhovenmidden@veldvest.nl

© Veldhoven Midden
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven
Telefoon: 040-25 34 527, E-mail: admin.veldhovenmidden@veldvest.nl