Finale voorleeswedstrijd Basisschool EigenWijs

29 november 2018

Op maandagmiddag 26 november 2018 vond de finale plaats van de voorleeswedstrijd voor de vier klassenwinnaars van Basisschool EigenWijs: Robin Berkers (groep 7A), Gijs van de Voort (groep 7B), Rik van der Linden (groep 8A) en Zoë van Rinsum (groep 8B). Onder toeziend oog van de jury, waarin de directie had plaatsgenomen, lieten deze kinderen zien wat ze in hun mars hadden.

 

 Alle vier namen ze de luisteraars mee in een boeiend gedeelte van het boek. Robin en Zoë hadden gekozen voor een boek uit de serie ‘Dagboek van een muts’. Rik las voor uit ‘De waanzinnige boomhut’ en Gijs koos voor een boek van Tom Groot. De kinderen verdienden alle vier een dikke pluim: ze  intoneerden goed, lazen duidelijk voor en lieten veel expressie zien. Het werd een nek aan nek race. Met name Rik en Gijs waren aan elkaar gewaagd.

Uiteindelijk koos de jury unaniem voor Gijs. Hij mag zich Voorleeskampioen van Basisschool EigenWijs noemen en gaat deelnemen aan de Veldhovense finale in de bibliotheek in het voorjaar. Gijs, we zijn supertrots op je en zullen voor je duimen!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.

 

Veldhoven Midden

Sterrenlaan 5
5503 BG Veldhoven

T: 040-25 34 527
E: admin.veldhovenmidden@veldvest.nl

© Veldhoven Midden
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven
Telefoon: 040-25 34 527, E-mail: admin.veldhovenmidden@veldvest.nl